header-zonnetje
 header-zonnetje
  • icoon overhetzonnetje
  • icoon dagopvang
  • icoon naschoolseopvang
  • icoon kwaliteit
  • icoon onsteam
  • icoon fotos
  • icoon activiteiten
  • icoon nieuws

Dagopvang - Peutergroep

Peuters hebben meestal veel minder individuele verzorging nodig, de meeste verzorgingsmomenten vinden samen met de groep plaats. Peuters hebben meer behoefte aan leermomenten gekoppeld aan activiteiten dan leermomenten uit vrij spelen. Door de peutergroep regelmatig in twee groepjes op leeftijden/in hun ’kunnen’ te verdelen met ieder een pedagogisch medewerker, ontstaat er meer ruimte voor leeftijdsgerichte activiteiten.

               
Groep                        Leeftijd         max aantal kinderen     Pedagogisch Medewerker
Peutergroep               2 – 4 jaar     16 kinderen                  3 Pm’ers

 

De Schaft van binnen naar buiten MG 5508-bewerkt

Activiteiten peutergroep

Buiten
Weer of geen weer (behalve bij harde regen) we spelen buiten. Daar kunnen de kinderen fietsen op de driewielers, met loopauto’s rijden, glijden, klimmen, zandtaartjes bakken, zandkastelen bouwen, maar ook stoep krijten, bellen blazen en bewegingsspelletjes als: ‘schipper mag ik over varen’ en ‘Annemaria koekoek’ spelen. Wij hechten veel waarde aan het buitenspelen en vinden dan ook dat kinderen zich buiten vrij moeten kunnen bewegen. Kleding wordt hierdoor vuil door het gras, zand en de aarde. Wij vragen ouders hiermee rekening te houden bij het aankleden van hun kinderen.

Lange Schaft KIPPENgroepsruimte  MG 5514-bewerkt

Binnen
Binnen bieden wij verschillende activiteiten aan, enkele voorbeelden: We knutselen met de kinderen knippen, plakken, tekenen, verven en kleien. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen ook gestimuleerd worden om zelf te knutselen. De Pedagogisch medewerker begeleidt hierin alleen. Het gaat immers om de ontwikkeling van de kinderen en niet om het eindproduct. We spelen onder andere met blokken, duplo, lego, puzzels, maken muziek, dansen, gymmen en doen spelletjes zoals memorie, lezen boekjes en vertellen verhalen. Daarnaast spelen de kinderen fantasiespelletjes met verkleedkleren, de poppenhoek, auto’s etc. We hebben op alle groepen leeftijdsgerichte activiteiten. Echter peuters hebben meer behoefte aan leermomenten gekoppeld aan activiteiten dan leermomenten uit vrij spelen. Hierdoor hebben wij een speciaal 3+beleid samengesteld waarin de 3+ activiteiten aangegeven staan.

 

dagopvang 2012-07-17 15.28.58

nso peutergroep buiten

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates