header-zonnetje
 header-zonnetje
  • icoon overhetzonnetje
  • icoon dagopvang
  • icoon naschoolseopvang
  • icoon kwaliteit
  • icoon onsteam
  • icoon fotos
  • icoon activiteiten
  • icoon nieuws

Maatschappelijk betrokken

Wij vinden het belangrijk  dat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen voor de toekomst.

Daarom zet het Zonnetje zich zo optimaal mogelijk in voor die toekomst. Onze maatschappelijke betrokkenheid is daar een belangrijk onderdeel van.

Al sinds jaar en dag zijn wij bewust bezig op het gebied van milieu, dit is binnen het Zonnetje terug te vinden in o.a.

Recyclen:

Als eerste zijn daar natuurlijk de luiers. De gebruikte luiers worden ingezameld in een speciale container, welke wekelijks wordt opgehaald voor recycling. U als ouder mag ook gebruik maken van dit verzamelpunt. Op de vestiging liggen speciale recyclingzakjes, waarin u thuis de luiers kunt verzamelen en deze vervolgens bij ons in de container kunt deponeren.

Kruidvat luiers:

De Kruidvat luiers die wij op het Zonnetje gebruiken hebben als eerste in Nederland het FSC-keurmerk gekregen, en sinds kort ook het Europese EU ecolabel. Dit houdt in dat de luiers vanaf grondstoffen tot aan het transport voldoen aan de strenge milieu eisen. 

Zonnepanelen:

Naast het gebruiken van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en de overige afvalscheiding heeft het Zonnetje sinds 2014 Zonnepanelen. Zonne-energie is een schone, stille vorm van energie die uiterst milieuvriendelijk is. Door hier gebruik van te maken, worden wij minder afhankelijk van vervuilende ‘grijze’ stroom.

Cartridges en toners:

In de hal van het Zonnetje een speciale kartonnen bak waar u uw tonercartridges kunt deponeren. Deze bak is van de CliniClowns, en ook de opbrengst gaat in zijn geheel naar de CliniClowns.

Goede doelen:

Wij vinden het belangrijk onze maatschappelijke betrokkenheid te tonen door inzamelen en donaties aan goede doelen als: Stichting het Vergeten Kind, Stichting Vlinderkind, Kika, Wilhelmina Kinderziekenhuis, Wereld Natuurfonds, Nationaal fonds Kinderhulp, de Zorgboerderij “de Barrage”, Hospice Houten, de Buitenspeeldag, Santarun Houten. 

Het Zonnetje doneert in zowel geld aan een goed doel als in materialen om de inzamelacties mogelijk te kunnen maken. Het inzamelen doen wij door het organiseren van de jaarlijkse kunstmarkt, waarbij de opbrengst geheel naar het goede doel gaat. Wij vinden het belangrijk de kinderen bij deze activiteiten te betrekken door je in te zetten voor een ander die het minder getroffen heeft.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates