header-zonnetje
 header-zonnetje
 • icoon overhetzonnetje
 • icoon dagopvang
 • icoon naschoolseopvang
 • icoon kwaliteit
 • icoon onsteam
 • icoon fotos
 • icoon activiteiten
 • icoon nieuws

Wisseldagen en extra dagen

Wissel & extra dag afname bij Kindercentrum het Zonnetje
 
Flexibel?
Het Zonnetje is heel flexibel en denkt graag met u mee om uw (spoed)opvang problemen op te lossen. Daarom kunt u bij ons opvangdagen wisselen en of extra dagen afnemen. Voor alle mogelijkheden belt u gerust de administratie tel 030-6340056, op werkdagen tot 14:00 uur of mail uw vragen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 
Regels?
Er zijn een aantal redenen waarom we toch enkele uitgangspunten moeten hanteren voor het wisselen van dagen of aanvragen van extra dagen. De belangrijkste is de beroepskracht-kindratio (BKR) eis van de Rijksoverheid. Deze BKR geeft strikte regels aan het aantal kinderen per pedagogisch medewerkster en per m2. Het kan zijn dat het wisselen of het afnemen van een dag simpelweg daardoor niet mogelijk is. Ook kan het zijn dat een extra kind op de groep wel volgens de BKR zou kunnen, maar dat hiervoor een extra medewerker moet worden ingezet. Dit is helaas niet altijd haalbaar om te regelen binnen ons personeelsbestand.

toch enkele uitgangspunten:
 1. Een wissel of extra dag kan toegezegd worden vanaf 14 dagen tot 3 dagen voor uw reguliere opvang dag, daarna verkleint u uw kans aanzienlijk;
 2. Accordering van wissel en extra dagen gebeurd altijd op basis van beschikbare plaatsen op de groep en altijd rekening houdend met de BKR.
 3. Indien er geen plaats is op de stamgroep van uw kind, mag uw kind na toestemming van u als ouder, op een andere groep van dezelfde leeftijdscategorie worden opgevangen;
 4. Officiële feestdagen en overige dagen dat het Zonnetje gesloten is, kunnen niet gewisseld worden;
 5. Reguliere NSO opvang tijdens schoolweken kan niet worden geruild tegen opvang in de vakantieweken;
 6. Indien u een wisseldag wilt waarbij de wisseling in de toekomst ligt maar het blijkt later dat u toch die dag nodig heeft, dan is dit een extra dag en zal deze in rekening worden gebracht. Dit gebeurd ook als uw contract eerder dan deze dag stopt.

 

 

Studie(mid)dagen
Wij vangen de kinderen op tijdens studie(mid)dagen die plaatsvinden op de opvangdagen van uw kind, deze dagen zitten bij de prijs in. Indien u opvang nodig heeft op een studie(mid)dag, wat niet uw opvangdag is, kan dit d.m.v. het afnemen van een extra dag(deel).  Wij gaan er vanuit dat uw kind daadwerkelijk komt op de opvangdag en passen de planning hierop aan. Dit houdt in dat u uw kind moet afmelden indien hij of zij niet zal komen op een studie(mid)dag. Indien het een studiedag betreft d
an kunt u uw kind(eren) vanaf 07:30 uur op het kindercentrum brengen. Als het een studiemiddag betreft dan halen wij uw kind op van school en luncht dan op het Zonnetje.


Extra vrije (mid)dag
Indien een school besluit hun leerlingen extra vrij te geven bijvoorbeeld door verhuizing van de school, paasviering of vanwege een schoolfeest, dan zijn dit bij ons extra dagen die ook bij de prijs inzitten. In ons tarief gaan wij met de uurberekening uit van 40 schoolweken, 1 studiedagen/vrije dagen week(dit zijn dus volle dagen) en 12 vakantie weken. 


Spoed vrije dagen
Indien de school met spoed een vrije dag voor de kinderen heeft ingeroosterd, bv. bij een staking of zieke leerkracht, zullen wij er alles aan doen om voor u als Zonnetjesouder uw kind op te vangen. Wegens het onverwachts met spoed moeten inzetten van beroepskrachten zijn deze dagen niet bij de prijs inbegrepen.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates