header-zonnetje
 header-zonnetje
 • icoon overhetzonnetje
 • icoon dagopvang
 • icoon naschoolseopvang
 • icoon kwaliteit
 • icoon onsteam
 • icoon fotos
 • icoon activiteiten
 • icoon nieuws

Spelregels Dagopvang - Wisseldagen & verjaardagen

 
Wissel & extra dag afname bij Kindercentrum het Zonnetje
Flexibel?
Het Zonnetje is heel flexibel en denkt graag met u mee om uw (spoed)opvang problemen op te lossen. Daarom kunt u bij ons opvangdagen wisselen en of extra dagen afnemen. Voor alle mogelijkheden belt u gerust de administratie tel 030-6340056, op werkdagen tot 14:00 uur of mail uw vragen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Regels?
Er zijn een aantal redenen waarom we toch enkele uitgangspunten moeten hanteren voor het wisselen van dagen of aanvragen van extra dagen. De belangrijkste is de beroepskracht-kindratio (BKR) eis van de Rijksoverheid. Deze BKR geeft strikte regels aan het aantal kinderen per pedagogisch medewerkster en per m2. Het kan zijn dat het wisselen of het afnemen van een dag simpelweg daardoor niet mogelijk is. Ook kan het zijn dat een extra kind op de groep wel volgens de BKR zou kunnen, maar dat hiervoor een extra medewerker moet worden ingezet. Dit is helaas niet altijd haalbaar om te regelen binnen ons personeelsbestand.


toch enkele uitgangspunten:

  1. Een wissel of extra dag kan toegezegd worden vanaf 14 dagen tot 3 dagen voor uw reguliere opvang dag, daarna verkleint u uw kans aanzienlijk;
  2. Accordering van wissel en extra dagen gebeurd altijd op basis van beschikbare plaatsen op de groep en altijd rekening houdend met de BKR.
  3. Indien er geen plaats is op de stamgroep van uw kind, mag uw kind na toestemming van u als ouder, op een andere groep van dezelfde leeftijdscategorie worden opgevangen;
  4. Officiële feestdagen en overige dagen dat het Zonnetje gesloten is, kunnen niet gewisseld worden;
  5. Reguliere NSO opvang tijdens schoolweken kan niet worden geruild tegen opvang in de vakantieweken;
  6. Indien u een wisseldag wilt waarbij de wisseling in de toekomst ligt maar het blijkt later dat u toch die dag nodig heeft, dan is dit een extra dag en zal deze in rekening worden gebracht. Dit gebeurd ook als uw contract eerder dan deze dag stopt.
 
 
Verjaardagen

Wellicht vindt uw kind het leuk om zijn of haar verjaardag op het Zonnetje te vieren. Wilt u dit dan doorgeven aan de pedagogisch medewerker, zodat de verjaardag kan worden voorbereid? Wij verzoeken u vriendelijk doch dringend de traktaties niet te groot te maken en vooral niet te veel snoep. Pedagogisch medewerkers informeren u graag over de mogelijkheden van gezondere traktaties.
 
BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates