Het Zonnetje

Over ons

Met meer dan 30 jaar kinderopvang in Houten is kindercentrum het Zonnetje een gevestigde naam te noemen. Een naam om waar te blijven maken waar de oprichters voor stonden en staan. Het Zonnetje is een familiebedrijf niet alleen in directe familie maar ook als geheel Zonnetjes team zijn wij als een familie, waarbij persoonlijke benadering en warmte uitstraling, hoog in het vaandel staan. Met een pedagogische visie op kinderen, hun ontwikkeling en hoe dit vorm te geven. Een visie die aansluit op de visie van vele ouders.

Missie “Het Zonnetje is een kinderopvangorganisatie waar ouders, kinderen en medewerkers, zich thuis voelen en zich koesteren in onze warmte”
Visie “de visie van het Zonnetje is de missie op een hoogwaardig stimulerend en pedagogisch verantwoorde manier in te vullen. Met als doel een kinderopvang met een gouden randje, net dat extra waardoor kinderen tot hun volle bloei komen”

Daar hoort een hele prettige, veilige en stimulerende omgeving bij, met goed opgeleide en gemotiveerde pedagogisch medewerkers en een professionele, goed functionerende organisatie.

In de kinderopvang zie je prachtige, lieve baby’s binnenkomen en jaren later, evenwichtige, tot bloei gekomen (bijna) brugklassers vertrekken. De tijd die al die baby’s, peuters en schoolkinderen bij het Zonnetje doormaken, willen wij tot een geweldige tijd maken. Voor henzelf en voor u, de ouders.

Wij zijn ons heel bewust van dat de vele dagen, maanden, jaren bij ons, van grote invloed is op de rest van die jonge levens.

Het Zonnetje en de maatschappij

Een kinderopvang moet zich bewust met de toekomst bezig houden, als je elke dag de mensen-van-morgen mag begeleiden en verzorgen. Niets logischer dan dat je eigen organisatie ook op de toekomst gericht is en maatschappelijk verantwoord onderneemt.

Wat doet/heeft het Zonnetje zoal?

  • Recyclen
  • FSC-luiers
  • Zonnepanelen
  • Cartridges en toners
  • Steun aan goede doelen
  • Minimaal gebruik papier door digitalisering

De 4 P’s

Jong geleerd is later ook zo gedaan. Hoe klein ze ook zijn, het wordt voor de kinderen heel gewoon om bewust om te gaan met thema’s als materiaal, energie en afval. ‘Planet’

Hetzelfde geldt voor de pedagogisch medewerkers, die voor het mooie maar ook verantwoordelijke en soms moeilijke werk, een goede, gezonde omgeving verdienen. Een prettige werksfeer, gelegenheid voor ontwikkeling. ‘People’

De maatregelen om aan een betere toekomst bij te dragen hebben ook een gunstige economische kant, zolang de  visie op de lange termijn gericht is. En daarmee de continuïteit van de organisatie met een betaalbare, uitstekende zorg ‘Profit’

Tenslotte is het niet moeilijk om het werken met en voor kinderen met enthousiasme te doen en dat ook te laten blijken. Een positieve houding, een aangename uitstraling waar het prettig over praten is ‘Passion’